Menu

ISDN tijdperk stopt door opmars digitale telefonie

Het was misschien al ter ore gekomen, maar KPN stopt per 1 september 2019 met ISDN. Vanaf deze datum verlenen ze hierop geen ondersteuning meer en nog actieve lijnen worden komende tijd uitgefaseerd. Als reden meldt de KPN dat ISDN overbodig is geworden; de achterliggende techniek is verouderd en inmiddels is vrijwel iedereen overgestapt op nieuwe technologie, zoals breedband en telefoneren via internet.

Belangrijke in groei internet

ISDN, het Integrated Services Digital Network, maakte de eerste vormen van digitale telefonie mogelijk en werd ontwikkeld en uitgerold in de jaren ’90. Je kon hiermee tegelijkertijd bellen en internetten. Dat zorgde voor een explosieve groei van het gebruik van internetdiensten. Deze technologie werd vervolgens opgevolgd door breedband internet via kabel, ADSL en het glasvezel van nu, dat in staat is om razendsnel nog meer data tegelijkertijd te verwerken.

Alarm en faxen

Momenteel hebben nog zo’n 50.000 bedrijven een of meerdere ISDN lijnen min of meer actief staan. Meestal gaat het dan niet om telefoon- en internetaansluitingen, maar bijvoorbeeld om alarm-, lift- en faxsystemen met ISDN. Die bedrijven werden in 2017 al geïnformeerd over de stopzetting om een overstap vast voor te bereiden. De KPN wil in oktober 2021 de uitfasering helemaal rond hebben.

Meer weten over de precieze uitfasering van ISDN? Lees dan het gehele artikel hier.

Eenvoudig naar VoIP overstappen

Voor zakelijk bellen is het nu het moment om over te stappen op naar VoIP. Het telefoonverkeer loopt dan geheel via internet, met alle bijkomende voordelen. Het is een stuk voordeliger, je kunt vanaf elke plek met een internetaansluiting bellen en gebeld worden, en er zijn tal van diensten aan te koppelen om je bereikbaarheid en klantafhandeling te optimaliseren. Zo kan je telefoon worden opgenomen door een externe secretaresse als je even niet bereikbaar bent. 

Overstappen naar VoIP kan via Freevoiceconnect Connect eenvoudig en voordelig worden gerealiseerd en we richten jouw telefooncentrale geheel naar wens in. Neem contact met ons op voor meer informatie

© 2022 - Alle rechten voorbehouden - FreeVoice Connect

Website laten maken? SiteToGo.nl